Til 10 personer

Spinatroulade med røget forelcreme

Ingredienser:
500 g Frigodan Helbladet spinat
2 æg
2 tsk. revet citronskal
½ tsk. muskatnød

Forel-creme:
6 røgede forel-fileter
½ finthakket rødløg
3 spsk. kapers
2 spsk. Ardo Dild
1 spsk. god mayonnaise
3 spsk. creme fraiche

Sådan gør du:

  1. Spinaten dampes og vrides fri for vand, æggene deles i blomme og hvide, og æggeblommerne kommes i spinaten sammen med citronskal og muskatnød, og det røres godt sammen.
  2. Æggehviderne piskes stive og vendes i spinatmassen, som bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Rouladebunden skal være lige tyk over det hele.
  4. Bages i varmluftsovn 175 ºC i ca. 12 min.
  5. Når bunden er færdig vendes den ud på en bakke eller lignende, og bagepapiret trækkes forsigtigt af.

Sådan gør du: Forel-creme:

  1. Forel-fileterne moses med en gaffel, og rødløget tilsættes sammen med kapers og dild.
  2. Der røres godt i blandingen, og mayonnaise og creme fraiche tilsættes - den må ikke blive for tynd i konsistensen.
  3. Rouladebunden lægges på et stykke bagepapir, og forel-cremen smøres forsigtigt på.
  4. Herefter rulles rouladen sammen og lægges på køl i min. 4 timer, gerne til dagen efter.
  5. Rouladen skæres i skiver og serveres på salatbund, gerne med en skefuld stenbiderrogn som pynt.
  6. Servér straks.