Portion til 10 personer

Ærte-rejesalat på haricots verts blinis

Ingredienser:

Haricots verts blinis:

250 g Frigodan Haricots verts, optøede og afdryppede
12 ½ g gær
2 ½ dl minimælk
2 ½ dl hvedemel (evt. halvt hvede- og halvt grahamsmel)
1 ¼ æggeblomme
2 ½ spsk. yoghurt 10%
1 ¼ æggehvide
Salt, peber

Ærte-rejesalat:
¼ liter creme fraiche 18 %
½ tsk. fint salt
1 knsp. stødt hvid peber
1-2 spsk. Ardo Hvidløg i tern
2 stænger hakket blegselleri
100 g Frigodan Fine ærter
200 g rejer fra lage, afdryppede

Sådan gør du:

  1. Haricots verts blendes.
  2. Gæren opløses i den lune mælk.
  3. Mel og æggeblommer tilsættes og dejen piskes glat.
  4. Yoghurten tilsættes og herefter de blendede haricots verts.
  5. Lad dejen hvile.
  6. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen.
  7. Steges som blinis i smør eller olie på pande.

Sådan gør du: Ærte-rejesalat:

  1. Kog ærterne til en kernetemperatur på 75 ºC. Køl dem ned.
  2. Creme fraiche røres med salt, peber og hvidløg.
  3. Blandes med selleri, ærter og rejer og trækker et par timer, inden det serveres på blinis.